Dirigent / Workshopleider

Bij de volgende orkesten en bands betrokken als dirigent – workshopleider.

Saxofoonorkest Arundo (Beetsterzwaag) ;
Oorspronkelijk een ensemble van cvk de Meldij is het sinds sept. 2012 een zelfstandig orkest. Bestaande uit louter saxofoons van sopraan tot en met bariton, telt het orkest momenteel 20 leden. Het repertoire bestaat uit klassiek, pop, jazz, latin, broadway.

Bigband Drachten (Drachten) ;
Vanaf 1984 actief. Sinds 2008 onder de bezielende leiding van Jelle Visser. Zeer uiteenlopend repertoire: van de welbekende bigband classics, via pop en latin tot modern. De band is regelmatig actief bij evenementen, dansavonden ed. BB Drachten behaalde tijdens het Drachtster Bigband contest drie jaar op een rij een prijs.
In 2012 en 2013 de tweede prijs en in 2014 de publieksprijs. Meer en meer profileert de bigband zich met een eigenzinnig (eigen) repertoire. 

jelle_bb_contest

Bigband Heerenveen ;
Gestart in maart 2015 met als doel om een podium te bieden voor enthousiaste muzikanten met hippe, jazzy/funky repertoire in een bigband context.
De bezetting bestaat oa uit: zang, drums, bas, gitaar, toetsen/piano, trompet, trombone, saxen.

Jazzband Milestones ;
In 1986 als workshop-orkest opgericht te Oosterwolde. De band heeft nu Beetsterzwaag als thuisbasis.
De groep (merendeels) jonge muzikanten repeteert eens per 14 dagen met veel enthousiasme.
De muziekstijlen zijn oa. jazz, latin, soul, funk. Werk van oa. Tower of Power, Earth, Wind & Fire, Stevie Wonder, Sting, New Cool Collective wordt regelmatig gespeeld.
De bezetting bestaat oa uit: altsax, tenorsax, baritonsax, trompet, trombone, piano, gitaar, bas, drums, percussie, zang.

Jazzworkshop Swingtime ;
Swingtime is een jazzworkshop die eens in de 14 dagen repeteert in Beetsterzwaag. De nadruk ligt hier meer op mainstream en latin-jazz.
De bezetting bestaat oa uit : sopraansax, altsax, tenorsax, baritonsax, trompet, trombone, gitaar, bas, drums.
Functies workshops : samenspel, improvisatie, kennismaking met meerdere stijlen LM. Podiumervaring opdoen.

Frysk Leerorkest ;
Het Frysk LeerOrkest (FLO) is medio 2012 in het leven geroepen door muziekschool de Wâldsang, (Buitenpost) CvK It Toanhûs (Joure) en CvK Ateliers Majeur (Heerenveen) en meerdere basisscholen in de verschillende gemeenten.
Verder werken plaatselijke muziekverenigingen mee.

jelle_leerorkest